Terveystalon laitosmaksu

Terveystalo perii laitosmaksun kaikista toimenpiteistä. Maksu ei ole Kela-korvattava eikä sairauskassa korvaa sitä.

Terveystalon laitosmaksu

Terveystalo perii laitosmaksun kaikista toimenpiteistä, myös niistä jotka tehdään vastaanoton yhteydessä. Laitosmaksun määrä vaihtelee kymmenistä euroista aina useisiin satoihin euroihin. Laitosmaksu ei ole Kela-korvattava eikä sairauskassa korvaa sitä.

Lääkärinvastaanotolla on hyvä kysyä ennen kuin lääkäri tekee esim. poskionteloultraa, veloitetaanko tästä laitosmaksu ja, jos veloitetaan, paljon se on. Näin ei tule yllätyksiä kassalla.

Sairauskassa korvaa vain sairausvakuutuslain mukaiset tutkimukset eli Kelan korvaamat, Terveystalossa. Magneettitutkimus edellyttää erikoislääkärin lähetteen ja muut kuvantamistutkimukset (esim. röntgen, ultra) lääkärin lähetteen. Laboratoriokokeet edellyttävät myös lääkärin lähetteen ja niiden tulee olla Kela-korvattavia. Laboratoriopaketit eivät ole Kela-korvattavia.